Noul pasaport electronic este in testari

pasaport electronic Registro Nacional de las Personas a aprobat la inceputul lunii iunie caracteristicile ce vor sta la baza noului pasaport electronic, care va incorpora un cip cu datele personale ale titularului si datele sale biometrice. Autoritatile din Argentina au declarat ca realizarea pasaportului electronic va costa aproximativ 400 de dolari si reprezinta o adevarata dezvoltare a sectorului aviatic international. Potrivit oficialilor argentinieni, includerea unui numar mult mai mare de informatii in cadrul cipului, va duce la cresterea sigurantei in aeroporturi, iar companiile aeriene vor cunoaste mai bine profilul pasagerilor inainte de imbarcare.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Turismului din Argentina a declarat tehnicienii au lucrat mai bine de un an la dezvoltarea pasaportului electronic, care a fos elaborat in colaborare cu statul aergentinian. In prezent, aproximativ 56 de tari utilizeaza biometria in controlul din aeroporturi, iar in viitorul apropiat tehnologia va fi utilizata si in Argentina. Conducerea companiei care s-a implicat dezvoltarea conceptului de pasaport electronic, a declarat ca Departamentul de Emitere a Pasapoartelor va trebui sa adopte un sistem unic de identificare pentru fiecare libret eliberat. Cel mai probabil codul de identificare va fi format din litere si sase cifre.

Reprezentantii Guvernului Argentinian au declarat ca dezvoltarea proiectului pasaportului electronic a fost posibil datorita saltului tehnologic din ultimii ani.Utilizarea materialelor si a tehnologiei IT a facut posibila crearea unor echipamente de maxima siguranta pentru pasagerii internationali.

Republica Federala Argentina ocupa cea mai mare parte a Americii de Sud, incluzand si Tara de Foc. Argentina este a doua tara sud-americana ca marime, dupa Brazilia, si a opta din lume. Principalul operator aerian al tarii este Aerolineas care detine o flota formata din 30 de aeronave care ruleaza zboruri in 56 de destinatii internationale. In anul 2010, Aerolineas a inregistrat pierderi de peste 400 de milioane de dolari.

Comments are closed.